tirsdag den 5. januar 2010

Fashion: Hans Landa vs. Aldo The Apache


Nytårsaften stod på stasede munderinger, 5 retter, Jacquesson champagne og masser af whiskey.
Min gode ven Haagen, købte for noget tid siden denne sindssyg fede jakke (øverst) på eBay, og heldigvis havde han den med, så jeg kunne tage et billede.

Selve jakken, der er - hold nu fast - vintage Christian Dior, minder mig om en SS officersjakke som man så dem i det gamle Nazityskland. SS var jo som almen kendt et brutalt instrument, senest portrætteret i Tarantinos "Hans Landa" fra mesterværket "Inglorious Bastards", men selvom man ofte forbinder SS uniformer med død og ødelæggelse, er der noget majestætisk over dem.

Mange modeskabere bruger også fortsat (nazi-) militære undertoner i deres kollektioner, op selvom disse militære referencer - især ved overtøj - kommer og går i modeverdenen, er nogle mere permanente end andre.
Peacoaten, som er en del af traditionelle russiske, amerikanske og tyske flådeuniformer, trenchcoaten, bomber- og flyverjakker er alle gode eksempler på beklædningsgenstande med militær inspiration, som mange (inklusive jeg selv) har hængende i garderoben.
Nedenunder ses originale vintage jakker fra militære overskudslagre.

1. Peacoat, 75 USD

2. Trenchcoat, 55 USD
3. Flyver jakke, 175 USD
Billederne er fra hjemmesiden Vintage Trends, hvor jakkerne også kan købes, og der er tonsvis af andre fede originale militærjakker fra forskellige årstal (/årtier). Hjemmesiden er klart et besøg værd.

Go' fornøjelse!

2 kommentarer: